• Bouwakoestiek

  ‘Bouwakoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid.’

  Ontbreken van goede bouwakoestiek geeft geluidshinder of geluidsoverlast wat tot gezondheidsklachten kan leiden. Aandacht voor akoestiek in gebouwen is van belang voor het creëren van een rustige omgeving waar ongestoord gewerkt of geleefd kan worden.

  Vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering adviseert Raadgevend Ingenieursbureau Metz B.V. in bouwprojecten op het gebied van geluidswering, zoals: gevelisolatie tegen weg-, spoorweg-, en industrielawaai maar ook interne geluidswering (lucht- en contactgeluidisolatie). Binnen dit werkgebied worden praktische oplossingen gezocht om bouwprojecten, woningen en gebouwen te laten voldoen aan de geluidseisen.
  Deze eisen zijn, naast in de Wet Geluidhinder, ook opgenomen in de verzameling bouwtechnische voorschriften: het Bouwbesluit, hieraan moeten alle bouwwerken in Nederland, zoals woningen, kantoren, winkels etc. minimaal voldoen.
  Let op: verbouwingen vallen hier ook onder.

   

  Slot Zuiderburg - WoudrichemDe Brandaris Rotterdam

 • Meer informatie?

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  [recaptcha size:compact]

  Privacy Policy